Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

13 ob-címet nyert a 14 éves Kós Hubert!

Kós Hubert az egyik legnagyobb úszóreménység idehaza: a korosztályos ob-n 13 elsőséggel hívta fel magára a figyelmet. A rendkívül tudatos Hubi minden úszásnemben nyert aranyat.

Hubert édesapja félig ír, talán ennek köszönhető az a pozitív hozzáállás, ami jellemzi. Otthon angolul és magyarul beszélnek, az amerikai iskolába jár, ott a biológia érdekli a legjobban. Rajta kívül testvére, Olivér és Alison is úszik. Született úszó, akinek lételeme a víz és az úszás. Kell is elszántság ahhoz, amit csinál, pláne, ha megnézzük egy hetét.

– Hétfőn reggel 6–8-ig úszás, majd suli, 15.30 helyett kettőkor jövök el az iskolából, 14.45-től újabb két óra úszás, majd egy óra torna, hatkor végzünk – meséli. – Kedden ugyanez, szerdán nincs reggel úszás és délutáni torna, csütörtökön reggel félórával kevesebbet úszunk, pénteken ugyanaz a program, mint hétfőn és kedden. Szombaton 6–8-ig megint úszás.

( Nemcsak fizikálisan, de mentálisan is roppant erős)

Az edzéseken persze elfárad, de ez sosem szegi kedvét. – Csak arra motivál, hogy még keményebben dolgozzak – mondja, majd amikor arra terelődik a szó, hogy az úszáson és az iskolán kívül mit szeret csinálni, azonnal rávágja: focizni.

– Persze ott is jó akarok lenni és jónak is számítok, ha focizok, az tényleg kikapcsol.

Kedvence a Real Madrid, de gyorsan megmagyarázza a gyenge bajnoki rajtot.

– A BL-re összpontosítunk – mondja határozottan. És felesleges vele vitatkozni.

Lenyűgöző mérleg

Hubert az alábbi számokban lett országos bajnok idén: 100 m mell, 200 m mell, 100 m hát, 200 m hát, 100 m pillangó, 200 m pillangó, 200 m vegyes, 400 m vegyes, 1500 m gyors, továbbá négy váltószám. Országos bajnokságokon eddig összesen 31 arany érmet nyert…

Az edző szemével

Magyarovits Zoltán az egyik legjobb utánpótlás-nevelő edző idehaza, a londoni olimpián például hét olyan úszó indult, aki a kezei közül került ki. Most egy 16 fős csapatot edz az UTE színeiben, ennek egyik tagja Hubert. Ezt a csoportot azonban végigviszi, reményei szerint Hubert és talán más is a csoportból, a 2020-as olimpián már ott lesz.

( Hubi még csak 14 éves, de olyan tudatos, mint egy felnőtt)

– Hubi rendkívül jó adottságú és felfogású úszó, robbanékony, de egyben az állóképessége is jó. Az időeredményei azt mutatják, hogy világszinten is kimagasló, jövőre először vehet részt az ifi Eb-n, akkor megmutathatja magát nemzetközi szinten is.

Így látja az anyuka

– Babaúszással kezdtük, ami megszűnt, de ő imádott úszni, két és félévesen azonban nem fogadták be a klubok – meséli Kós Kitty, Hubi anyukája. – Végül Kállay Kati néni 3,5 évesen elvállalta. Később egy kétévnyi varsói kiküldetés nehezítette a helyzetét, egy jéghideg uszodában, egymaga úszott. Visszatérésünk után Perjámosi Kata csoportjába került. Magyarovits Zoltánnal tízéves kora óta dolgoznak együtt. Hubi már kicsiként közölte, hogy ő úszó lesz, és azóta is nagyon céltudatos. Vegetáriánus, tudatosan táplálkozik, mentálisan is roppant erős, ő erre született.

( Hubi és testvérei nagy Real Madrid-drukkerek )

(forrás: borsonline.hu)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

Taekwondo DIÁKOLIMPIA 2019 - Pécs című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41