Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Debreceni Úszó OB – folyamatosan frissítve a legfrissebb eredményekkel!

Szerdán, április 19-én, Debrecenben kezdődik az igazi megmérettetés úszóink számára, hiszen ez az első olyan verseny, ahol a felkészülés után mindenki megmutathatja, hogy hol is tart, illetve itt nyílik utoljára lehetőség az úszócsapatba kerülésre minden idők legnagyobb magyarországi sporteseményére, a nyári vizes világbajnokságra.

Természetesen klubunk is képviselteti magát a négynapos versenyen, így vagy a helyszínen, vagy szombatig minden délután 18 órai kezdettel az M4Sporton szoríthatunk Kapás Boglárkáért, Sztankovics Annáért, Gyurta Dánielért, Gyurta Gergelyért, valamint Csontos Kristófért.

Olimpiai bronzérmes úszónk, Kapás Bogi öt számban, 200 m pillangóban, 400 m,- 800 m, -1500 m gyorson, valamint 400 m vegyesen indul. Olimpiai bajnokunk, Gyurta Dániel visszatér a „szokásos” számaihoz (50 m, 100 m, és 200 m, mellúszás), testvére, Gergő „halmozza az élvezeteket”, hiszen hét számban is rajtkőre áll (200 m hát, 200 m,- 400 m,- 800 m és 1500 m gyors, 200 m és 400 m vegyes). „Új” belépőként Csontos Kristóf is medencébe száll 50 m,- 100 m, és 200 m pillangóban.

Kapás Bogi interjúját IDE kattintva lehet megtekinteni!

Sztankovics Anna egy hosszabb betegségből tér vissza, szinte a komplett felkészülést ki kellett hagyni, de ez sem gátolja meg abban, hogy 50 m és 100 m mellúszásban kipróbálja magát.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy decemberi megfázásból visszamaradt egy orrdugulásom, ami még a januári edzőtáborban is végig fennállt, ezáltal már ott se tudtam teljes értékű munkát végezni. Sajnos január végén megint sikerült megfáznom, ami még rosszabbá tette az egészet. Reggel 90-es nyugalmi pulzussal keltem és éjszaka se tudtam rendesen kipihenni magamat, mert többször keltem fel arra, hogy nem kapok levegőt. Ezután már muszáj volt orvoshoz is elmennem, ami után két és fél héten át antibiotikum kúrára lettem fogva, de sajnos ez se segített sokat. Végül a koponya CT által derült ki, hogy a bal arcüregem illetve orrjáratom teljesen lezáródott, úgyhogy ott se ki se be nem tudott jutni a levegő, és a jobb oldalon is kialakulóban volt egy hasonló elzáródás. Erre már az orvosok is csak a műtétet tudták mondani egyedüli megoldásnak. Szerencsére a CT felvétel után másfél héttel meg is tudtak már műteni, amiért külön köszönet a Sportkórház és a Budapesti Irgalmasrendi Kórház fül-orr-gégészeti osztályának. Akármennyire jól is ment a műtét, ezután még három hét teljes pihenőre lettem fogva, ami már igen nagy nehézséget jelentett számomra, mert ezáltal a "pici" betegség közel nyolc hetesre nyújtotta a kényszerpihenőmet, ami már így hosszabb lett mint egy esetleges nyári szünet. Már három hete elkezdtem a vízi edzéseket. Sajnos ezalatt a hosszú pihi alatt az álló képességem picikét megkopott, úgyhogy inkább annak visszahozására próbálunk most koncentrálni így az elején. Szerencsére a szárazföldi munkát egy héttel hamarabb elkezdhettem bemelegítő jelleggel, óvatosan, úgyhogy erőben már kezdünk egész jól állni ezt már csak a vízbe kell átvinnem. Sokat gondolkoztunk rajta, hogy az OB-n elinduljak-e de végül úgy döntöttünk, hogy délelőtt érzés jelleggel megnézzük hogy mégis mit vett ki belőlem ez a 8 hét és ezáltal el tudjuk majd dönteni hogy hogyan álljunk neki a következő időszaknak.

---------------------------------------

A 4. nap délelőtti eseményei: 

Elérkeztünk a debreceni úszó OB utolsó napjához, amikor is többek között - Gyurta Dánielnek (férfi 50 méter mellúszás), Sztankovics Annának (női 50 méter mellúszás), Csontos Kristófnak (férfi 100 méter pillangóúszás), Gyurta Gergelynek (férfi 200 méter gyorsúszás), és végül, de természetesen nem utolsó sorban, a születésnapos Kapás Bolgárkáért (női 200 méter gyorsúszás) is szoríthatunk délelőtt.

A teljes programot IDE kattintva tudják megtekinteni!

---------- 

Gyurta Dani triplázott!

Akár csak 200-, vagy 100 méteren, úgy az 50 méteres mellúszás fináléját is olimpia bajnokunk nyerte a debreceni OB-n!

  

Egy hatalmas befutót követően a női 50 méter mellúszás fináléjában Sztankovics Anna egy körömhegynyivel maradt le a dobogóról, így a negyedik helyen végzett.

 

Csontos Kristóf másodikként csapott célba a férfi 100 méter pillangóúszás "B" döntőjében!

---------------------------------------

A 3. nap délelőtti eseményei:

Pénteken délelőtt ismét nagyüzem lesz Debrecenben, hiszen Kapás Boglárkának, Sztankovics Annának, Gyurta Dánielnek, és Gyurta Gergelynek is szoríthatunk az úszó OB-n.

Időrendben először Gege száll medencébe a férfi 400 méter vegyes 3. előfutamában, majd Bogi is rajtkőre áll a női 400 méter vegyes 3. előfutamában. Utánuk Dani is folytatja a szereplését a férfi 100 méter mellúszás 7. előfutamában, végül, de nem utolsó sorban Boszi is bemutatkozik a női 100 méter mellúszás 5. előfutamában.

A teljes programot IDE kattintva tudják elolvasni (a 28. oldaltől kezdve)

----------

Gyurta Gergely a második idővel jutott be a péntek délutáni férfi 400 méter vegyes fináléjába.

Akárcsak a fiúknál, úgy a hölgyek 400 méteres vegyesúszás döntőjében is nagy csata várható, hiszen Kapás Boglárka a harmadik idővel kvalifikálta magát a péntek délutáni fináléba, ahol újra összecsap Hosszú Katinkával, Késely Ajnával vagy Jakabos Zsuzsával!

Gyurta Dániel is medencébe szállt a férfi 100 méter mellúszás előfutamában, és az első idővel jutott a péntek délutáni fináléba!

Sztankovics Annáért is szoríthatunk majd péntek délután, hiszen Boszi a második idővel került be a női 100 méter mellúszás döntőjébe!

---------- 

Gyurta Gergely az első helyen ért célba a férfi 400 méter vegyesúszás fináléjában!

Kapás Boglárka egy hatalmas csatában, 4 századmásodperccel a harmadik Jakabos Zsuzsa előtt másodikként nyúlt be a női 400 méter vegyesúszás döntőjében!

Gyurta Dani jött, látott, és a 200 méter mellúszás után a 100 métert is magabiztosan, több mint egy másodperccel a második helyezett előtt megnyerte, így duplázott Debrecenben!

Sztankovics Anna is medencébe szállt a női 100 méter mellúszás döntőjében, és a harmadik helyen ért célba!

---------------------------------------

A 2. nap délelőtti eseményei:

Délelőtt Csontos Kristóffal és a férfi 50 méter pillangóúszással kezdődik a verseny számunkra (Kristóf a 10. előfutamban indul), majd majd Gyurta Gergely és a férfi 200 méter vegyesúszás következik (Gege a 7. előfutamban száll medencébe). Kicsit később ismét Gegéért szoríthatunk, aki férfi 400 méter gyorson is megméretteti magát (az 5. előfutamban), majd Kapás Bogi is rajtkőre áll női 400 méter gyorsúszásban (6. előfutamban) és a női 4x100-as gyorsváltóban.

A teljes programot IDE kattintva tudják elolvasni (a 16. oldaltől kezdve)

----------

A 2. nap délutáni eredményei:

Gyurta Gergely egy igen kiélezett küzdelemben az ötödik helyen ért célba férfi 400 méter gyorsúszásban!

 

Kapás Boglárka is medencébe szállt csütörtökön délután a női 400 méter gyorsúszásban, és egy szoros "befutót" követően a harmadik helyen csapott célba!

  

---------------------------------------

Az 1. nap délelőtti eredményei:

Női 200 méter pillangó, előfutam: Kapás Boglárka az ötödik időt úszta (2:12:00). A finálét szerdán, 20:07 órai kezdettel rendezik.

Férfi 200 méter mellúszás, előfutam: Gyurta Dániel az első (2:13:23), Gyurta Gergely a hatodik idővel (2:20:82) döntős. A finálét szerdán, 19:09 órai kezdettel rendezik.

Férfi 200 méter hátúszás, előfutam: Gyurta Gergely a tízedik időt úszta (2:04:41).

Férfi 200 méter pillangó, előfutam: Csontos Kristóf a kilencedik időt úszta, így "B" döntős.

----------

Az 1. nap délutáni eredményei:

Gyurta Gergely megvédte magyar bajnoki címét!

Bár az egyéni legjobbjától elmaradt egy másodperccel, Gege rajt-cél győzelmet aratott 800 méter gyorson, így megvédte bajnoki címét.

----------

Kettőből kettő - Kapás Boglárka is címet védett!

Bár az első 50 méteren még "csak" a harmadik helyen fordult, az első száz után már vezetett, és folyamatosan növelte előnyét Bogi, így 1500 méteren is lila-fehér győzelem született.

Kicsit később a női 200 méter pillangó döntőjében nagy csatában harmadikként csapott célba Bogi.

----------

Gyurta Dániel visszatért!

Akárcsak Kapás Boglárka és Dani testvére, Gyurta Gergely, olimpiai bajnokunk is megvédte a címét, ezúttal 200 méter mellúszásban, egyetlenként 2:10 alatti idővel a mezőnyben!

   

Utolsó indulóként Csontos Kristóf is medencébe szállt olyan ellenfelek ellen, mint Cseh László vagy Kenderesi Tamás a 200 méter mellúszás "A" döntőjében (itt valaki visszalépett, így került a "B"-ből az "A"-ba úszónk), és a nyolcadik helyen végzett!

---------------------------------------

SOK SIKERT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41