Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Gyurta Dániel: "Az utolsó 50 métert kell még összerakni"

Visszaigazolást jelent Gyurta Dánielnek a debreceni országos úszóbajnokságon nyújtott teljesítménye. Az Újpest olimpiai bajnoka legutóbb Rióban versenyzett, ezért jónak értékeli a mostani szereplését.

Gyurta Dániel az InfoRádiónak adott interjúban emlékeztetett, hogy október óta Nagy József irányítása alatt dolgozik, aki teljesen új szisztémával készíti fel a versenyzőt.

Vannak újítások, amelyek működnek, és persze olyanok is, amelyek még közel sem. Ettől függetlenül ez a verseny jó volt arra, hogy megnézzük, hol tartunk. Azon dolgozunk a következendő három hónapban, hogy a jó dolgok még jobbak legyenek, a kevésbé jókat pedig fel tudjuk zárkóztatni” – fejtette ki a MOL-csapat tagja.

Megjegyezte, hogy mivel 17 évig készült másképp, a mostani egy teljesen újfajta rendszert jelent, ezért is speciális ez a munka. “Úgy érzem, ha ez beérik, akkor jó lesz” – jelentette ki Gyurta Dániel.

Arról is beszélt, hogy jelenleg mennyire járnak jó úton. “2:09.7. most itt tartok, ez nemhogy a világ legjobb 5, de még a 10 idejében sincs benne. Kiindulásnak azonban egy jó eredmény. Ha megnézem azt, hogy 150 méterig gyakorlatilag olyan részidővel tudtam fordulni, amely a legjobbamhoz közeli részidő, az mindenképp biztató. Az utolsó 50 métert kell még összerakni. Persze nem biztos hogy jó lenne, ha már most 2:07-eket úsznék. Három hónap múlva szeretnék a legjobbamhoz közel, vagy még kicsit talán annál is jobb időt úszni” – adott helyzetértékelést az olimpiai bajnok.

Gyurta Dániel kitért arra is, hogy nagyon jó fiatal versenyzők vannak, akik meg akarják mutatni magukat és kiharcolni a vb-csapatba kerülést. “Rám is hatással volt Rózsa Norbert, amikor 1999-ben ott készült a sydney-i olimpiára, meghatványozta a mindennapos hozzáállásomat. Ha ezekre a fiatalokra mondjuk Hosszú Katinka hatással van, az már egy hatalmas nagy plusz motivációt jelenthet számukra” – mondta az InfoRádiónak adott interjúban.

(forrás: molcsapat.hu)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41