Dátum: 2018 július 16. (hétfő) | Valter

hírek

Gyurta Gergely lehet a meglepetésember!

Úszás szakosztály 2017-07-18 Megtekintések száma: 1151

Törös Károly szerint Gyurta Gergely sokat profitálhat abból, hogy a világ jelenlegi legjobb edzőjével dolgozhatott. A korábban Belgiumban és Dél-Afrikában is élő és dolgozó szakember úgy véli, Philippe Lucastól tanulhat a világ. A korábbi kiváló úszóedző a Magyar Úszó Szövetség Balatonfüreden tartózkodó elnökségi tagjaként úgy látja, a francia mester a világ előtt jár a nyíltvízi úszóknál.

„Philippe Lucas uralja a mezőnyt, az ő versenyzői domináltak az olimpián és eddig a világbajnokságon is. Tanulhat tőle a világ” – mondta a számos világklasszist kinevelő szakember, aki szerint a férfiak 25 kilométeres versenyében induló magyar Gyurta Gergelynél is döntő tényező lehet, hogy Lucas-val dolgozott egy évet.

Törös – aki 1965-ben emigrált Belgiumba, majd 1984 óta Dél-Afrikában dolgozott – szerint Gyurta lehet a magyar nyíltvízi csapat meglepetésembere, de elégedett az eddig látottakkal is, úgy véli, a roppant erős mezőnyben a mieink nem vallottak szégyent.

Törös szerint minden idelátogató kollégája tökéletesen elégedett a budapesti és a balatonfüredi körülményekkel. „Akárkivel beszéltem, hangsúlyozza, hogy ilyet még nem látott. A világklasszis Chad Le Clos edzője, Graham Hill például nem csak a helyszínről, hanem – borszakértőként – a Balaton-felvidéki borokról is a legnagyobb elismerés hangján szólt.”

Gege most pénteken, július 21-én úszik majd Balatonfüreden 25 km-en. Aki nem tud a helyszínen szurkolni, az 8:15 órai kezdettel az M4Sport-on tudja majd élőben nyomon követni az eseményt.

(forrás: m4sport.hu)

Képek

Atlétika sportnap az UTE-ben! című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41