Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Három első hely a debreceni országos bajnokságon

Július 16-a és 19-e között rendezik meg Debrecenben az CXVI. Országos Bajnokságot Széchy Tamás emlékére. Természetesen klubunk olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel is részt vesz az eseményen (nevezése alapján három mellúszó számban, 50m, 100m, 200m), ám a szerdai első napon testvére, Gyurta Gergely volt az eredményesebb, hiszen két első helyet is szerzett.


(fotó: musz.hu)

Először 800 méteres gyorson nem talált legyőzőre (ideje 7:51.90), majd kicsit később 400 méter vegyesen lett első helyezett (ideje 4:18.29).

A nőknél – szintén lila-fehér színekben spotoló – 18 éves, kétszeres Ifjúsági Európa-bajnok Sztankovics Anna 50 méteres mellúszásban utasított mindenkit maga mögé (ideje 31.92).

Indul az ob-n Dani, és viszonylag jó állapotban van. Azt tervezzük, hogy nemcsak a három mellúszószámban áll rajthoz, hanem karbantartás végett és hogy edzésben tartsa magát, valamilyen számban mindennap vízbe száll” – nyilatkozott az UTE sztárúszójának munkáját irányító Széles Sándor az MTI-nek. A vezetőedző hozzáfűzte, hogy nem a hazai bajnokság a fő versenye 25 éves tanítványának, hanem a németországi kontinensviadal.

Általában jól szokott szerepelni az Eb-ken is, ám amúgy ez nehéz verseny lesz. Ha netán, ne adj’ isten, nem nyer az Eb-n, akkor sem dől össze a ház. Fizikai állapotát tekintve kis bizonytalanság van bennem, mert akadnak napok és feladatok, amikor tényleg nagyon jól teljesít, de van, amikor meg nem” – mondta a Komjádi uszodában, edzés közben Széles Sándor.

Óvatosságát azzal magyarázta, hogy ebben az évben, amikor klasszikus világverseny - olimpia, nagymedencés vb – nincsen, belefért a kísérletezés is, a különféle technikai, taktikai elemek próbálgatása, például a rövid pályás viadalokon.

Éppen azért, mert „lájtosabb” ez az esztendő, érzek magamban némi bizonytalanságot, de az ob sok mindent megmutat majd. Egyfelől, hogy milyen időket úszik, másfelől még ott van az Eb előtti nagyon fontos háromhetes hódmezővásárhelyi edzőtábor. Ott lehet korrigálni, pótolni dolgokat, kiderül, mennyit kell esetleg technikázni, mi a helyzet a fordulókkal, az állóképességgel…” – tette hozzá.

(forrás: musz.hu, nemzetisport.hu)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41