Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Kapás Boglárka: Már csak azt várom, hogy beugorhassak a medencébe

Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült a félév, ami mögöttem van, illetve az az idő, amit december óta az Újpestben töltöttem. Tényleg életem legjobb formájában érzem most magam, és nagyon várom, hogy versenyezhessek.

Mentálisan, pszichésen is gyakorlatilag már csak az akklimatizáció feladatai és a ráhangolódás maradt hátra?

Igen, úgy gondolom, úgy érzem, hogy lelkileg és szellemileg is már teljesen ott vagyok. Már lepörgettem magamban nagyon sokszor az úszást, biztos vagyok minden egyes mozdulatomban – tényleg már csak azt várom, hogy beugorhassak és csinálhassam.

Menjünk végig röviden a számokon: 400 gyors?

Most ez egy új kedvencem lett, mert eddig a 800 gyorsat tekintettem a fő számomnak, de most a 400 gyors is bejött a képbe. Erre ugyanazt tudom mondani, mint a 800 gyorson, mind a kettővel ugyanaz a célom, hogy a legjobbamat sikerüljön megúszni. Vagyis úgy másszak ki a medencéből, hogy mindent beleadtam, minden egyes méterben ott volt minden erőm, és akkor elégedetten fogok kimászni. Ha sikerül magamból kiadni mindent, akkor biztos, hogy az időeredmény is nagyon jó lesz. Az pedig, hogy helyezésben ez hogy fog kijönni? Elvárok magamtól egy érmet, de a többiektől is függ, hogy hányadik leszek.

Mennyire fog ott kint figyelni Rióban a riválisokra?

Természetesen nagyon fogok figyelni rájuk verseny közben, de eddig csak magamra koncentráltam, arra, hogy a saját felkészülésemet jól csináljam meg. Úgy gondolom, tökéletesen sikerült. Nem gondolom, hogy probléma lehet.

A váltó kiválóan szerepelt – akárcsak Ön a saját számaiban egyéniben – Londonban. Úgy tűnt, hogy ez a váltó mindenképpen éremesélyes Rióban.

Ezt majd meglátjuk. Nem szeretném elkiabálni, de nagyon bízom abban, hogy sikeresen fogunk szerepelni a váltóban. Úgy gondolom, hogy a londoni Európa-bajnokság óta mind a négyen – illetve öten – fejlődtünk – akik benne lehettünk a váltóban. Jobb idő eredményt is tudunk úszni, mint ott, és nagyon dobogó közelben lehetünk. Biztos vagyok abban, hogy az a tűz, ami bennünk lesz, hozzá fog tenni annyit, hogy ott legyünk közel, nagyon közel vagy talán a dobogón rajta.

Mennyire fontos a váltó? Láttuk, ahogy örültek egymás sikerének és a közös győzelemnek Londonban.

Ez teljesen más, mint egy egyéni szám. Talán még jobban is örülünk annak a sikernek, mint a saját egyéni sikerünknek, mert ez egy kicsit csapatjáték. Ez nem olyan mint a vízilabda vagy más csapatsportág, de mégis ott vagyunk négyen és négyen együtt küzdünk egy jó eredményért, és ez valahogy megsokszorozza az örömet is, ami kisül belőle. Reméljük, hogy itt is lesz nagy öröm majd.

A hanganyagot IDE kattintva tudják meghallgatni!

(forrás: inforadio.hu)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41