Dátum: 2018 május 28. (hétfő) | Emil, Csanád

hírek

Újabb három hét edzőtábor következik Kapás Boglárka számára!

Úszás szakosztály 2017-03-17 Megtekintések száma: 2145

Pénteken délután ismét útra kelt Kapás Boglárka és edzője, Virth Balázs, ám most Florida helyett egy másik földrészt, Thaiföldöt választották úti célként! Az indulás előtt még úgy volt, hogy Gyurta Gergely is velük tart, ám Gege megbetegedett, így ő kihagyta a repülést. Innen is mielőbbi jobbulást kívánunk neki.

Az interjúk még szerdán készültek a Duna Arénában.

Virth Balázs:A háromhetes floridai edzőtábor után a marseille-i versenyen néztük meg, hogy Bogi hogyan is áll. A tavalyi évhez képest kicsit előbb kezdtük el a versenyzést, ehhez képest, azokat az időket, amit a tavalyi, magyar bajnokságon úszott azokat sikerült felülmúlnia. Ez igaz Bogira és Gegére egyaránt. A hazatérés után inkább az állóképességre helyeztük a hangsúlyt, és ezt csináljuk majd a pénteki utazásig, kint pedig egy magasabb szintre próbáljuk emelni mindazt, amit Floridában elértünk. Ez mind állóképességben mind a távokhoz szükséges munkára igaz. A következő verseny az április végi magyar bajnokság lesz, amin megmutatjuk magunkat. Az után lesz egy könnyebb, átmeneti hét, amikor kicsit visszaveszünk az intenzitásból. A júliusi világbajnokságig pedig még két versenyen fogunk indulni, a Budapest Openen, és a római Sette Collin. Az OB-n az lenne a célunk, hogy a Marseille időket felül tudjuk múlni, amik egy igazi nagy csatában születtek. Ha ezeket meg tudjuk javítani, akkor annak nagyon örülnék. A Budapest Openen és a római versenyen inkább az lenne a fő cél, hogy edzésből mit tudunk nyújtani egy versenyen. Ott nem az eredmény a fontos, hanem hogy legyen egy verseny, ahogy „éles” körülmények között, több számban is tud majd Bogi úszni, és a versenyrutinját tovább tudjuk mélyíteni. Havi egy versennyel számoltunk, hogy a júliusi vb-n már a csúcsformájában legyünk, hiszen az edzéseken nem lehet egy versenyhelyzetet szimulálni. Ahhoz versenyek kellenek, ahol ki tud törni a tréningek „megszokott” tempójából.

Természetesen Balázs "szemmel" tartja Gyurta Gergely felkészülését is, és edzőkollégájával, Kovácshegyi Ferenccel mindent leegyeztetve állítják össze a programot.

Amit Gege 400 vegyesen úszott Franciaországban, az egy egyéni csúcsán túl is nagyon jó idő. A többi számában is már súrolja ezeket a határokat, vagy már jobban is teljesít, mint régen. Ő is, akárcsak Bogi kemény edzésből ment a versenyre, és amit ott úszott, az nagyon bíztató, hiszen még egyikük sem volt formába hozva, sőt, még csak könnyítve sem volt az edzésük. Ezek nagyon bíztató dolgok Gegétől. Az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt fektet Gege Kovácshegyi Ferenc edzővel a 400 méter vegyesre, mint a gyorsúszásra. Ebben sokkal nagyobb tartalékai vannak. A hosszútávú gyors és a vegyes úszás felkészülése picikét összefügg abból a szempontból, hogy mindegyik nagy edzettséget kíván, nem válik olyan élesen külön. Széchy Tamás mondta, hogy ha mind a négy úszásnemben javulsz, az még nem feltétlen adja ki, hogy a 400 vegyesen jobb leszel. Ezért is bíztató az az eredmény, ahol most Gegéék tartanak.

Kapás Boglárka egy kicsit rövidre fogta a mondanivalóját, ám az kiderült, már nagyon várja, hogy újra csak az edzésekre kelljen figyelnie.

Pénteken utazunk egy újabb edzőtáborba, amit már nagyon várok. Jelen pillanatban a két tábor között vagyunk. Itthon lenni mindig stresszes egy kicsit, szinte minden nap ér valamilyen negatív dolog, ami nem viszi előre a felkészülésünket. Ezért is várom már nagyon, hogy kint legyünk, és csak és kizárólag az úszással és a felkészüléssel kelljen foglalkoznunk. Természetesen nagyon örültem, hogy Marseille-ben ilyen jó eredményeket értem el. Mondhatjuk, hogy még nem számítottunk arra, hogy ilyen jó időket úszom. Ezek jobbak lettek, mint a tavalyi országos bajnokságon. Ez mindenképpen bíztató a számunkra.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41