Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

"Vágjuk a centit" - Már a hazai vébére edz Gyurta Dániel

A riói olimpián 100 és 200 mellen sem jutott döntőbe /Fotó: MTI -Illyés Tibor
A riói olimpián 100 és 200 mellen sem jutott döntőbe /Fotó: MTI -Illyés Tibor
 

Rendületlenül rótta a hosszokat Gyurta Dániel (27), amikor kedd reggel edzés közben meglátogattuk a Tüske Uszodában.

A Londonban 200 méter mellen olimpia­i bajnok címet szerző úszó októberben jelentette be, hogy a sikertelen riói szereplést köve­tően nem a Széles Sándor (61), Kovácshegyi Ferenc (63), Virth Balázs (38) hármassal, hanem egyedül a Kanadából hazaköltöző Nagy Józseffel (64) folytatja a munkát. Az együttműködés első állomásaként az idei budapesti vizes világbajnokságon célozza meg a dobogó legtetejét.

A korábbiakban az állóképesség növelésére hosszabb edzéseket végeztem, Nagy Józseffel inkább a tréningek intenzitására helyezzük a hangsúlyt, ez a váltás már csak az életkorom miatt is esedékes volt – mesélt az újdonságokról Gyurta, miután kilépett a medencéből. – Nagyon agilis, szigorú, kiváló tréner, az egész világon az egyik legjobb mellúszóedzőnek tartják. Remélem, a versenyek ezt visszaigazolják.

Gyurta Dániel 2012- ben volt a csúcson, olimpiai bajnok lett Londonban, de bízik benne,
hogy újra top formában lesz /Fotó: Pozsonyi Zita
 
Nagy a közös munka kezdetén egyből kiszúrta az apróbb hibákat az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó mozgásában, így a kartempójában, a fejtartásában, a víz alatti munkájában és a fordulójában is talált csiszolni valót.

– Amikor 2012-ben megnyertem az olimpiát, az volt a tökéletes technika, de azóta eltelt több mint négy év, ma már nem elég. Ezek a kisebb javítások együtt tizedeket jelenthetnek a nagy csatákban, az a cél, hogy visszakerüljek arra a szintre, ahol a korábbi esztendőkben voltam – árulta el Gyurta. – A mester folyamatosan videózza és elemzi a mozgásomat, minden észrevételét azonnal megosztja velem. Van saját víz alatti kamerája, a felvételeit azonnal kielemzi a tabletjén.

Az olimpiai bajnok persze nem véletlenül érkezik már hajnalban az uszodába és készül keményen: a budapesti világbajnokság lebeg a szeme előtt, ahol önmagához méltó szereplést remél.

Már vágjuk a centit, az a célom, mint minden magyar úszónak, hogy a júliusi, hazai vébén életem legjobb formájában legyek, amivel remélem, sikerül örök élményt adni a szurkolóknak – fogadkozott a sportoló.

Háttér

Reggel 6 órára érkezik az uszodába, 6.15-től intenzív erőfejlesztés (medicinlabdás és több saját testsúlyos gyakorlat) szerepel a programban, egy órán keresztül. 7.15-től tart az első vízi edzés 9.15-ig, aztá­n délután 14.30-tól 17.00-ig csak úszik. Ezek után izmai regenerálódását masszázzsal segíti elő, otthon minden este nyújt. A testtartását gyógytornával tökéletesíti, dietetikus állítja össze az étrendjét, de pszichológus is segíti.

(forrás: blikk.hu)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

2019.1.11 Hokiklub - UTE című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41