Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Véget ért a floridai edzőtábor, újra hazai környezetben készülnek úszóink! – második rész

Előző cikkünkben Gyurta Dani és Sztankovics Anna osztotta meg gondolatait a felkészüléséről, a mostani riportban Kapás Boglárka és Virth Balázs mondják el, hogy hogyan látják az eddig eltelt hat hetet, illetve hogy mire számíthatunk a közeljövőben.

Hódmezővásárhely után már mondtam, hogy a cél az volt, hogy megfelelő állapotban utazzunk ki az úszókkal Amerikába - kezdte az elemzést Virth Balázs. Ez sikerült is. Úgy látjuk az edzőkkel és a sportolókkal közösen, hogy nagyon sokat sikerült előrelépnünk. A tavalyi terveket követve készültünk most is, és mindenki nevében mondhatom, hogy sikerült azokat az időket túlszárnyalnunk nem csak egy feladatban, hanem többen is. Ez mind Anna, mind Dani (Sztankovics Anna és Gyurta Dani – szerk.) esetében igaz. Bogit tekintve (Kapás Boglárka – szerk.) egyenlőre csak a saját érzéseire tudok támaszkodni, hiszen csak január óta készül velünk, de az ő elmondása alapján a klasszikus számaiban sokkal jobbat teljesített, mint előtte. Nagyon elégedett voltam az úszók eddigi munkájával, de a következő feladat az lesz, hogy ezt még tovább tudjuk vinni egy minőségibb irányba. Az átállás miatt egy kicsit nehezebb volt ez a pár nap, de a következő hetekben már jobb dolgokra és eredményekre számítok. A következő, hódmezővásárhelyi edzőtáborban szeretnék tovább lépni és egy sokkal intenzívebb munkát végezni, hogy az áprilisi Magyar Bajnokságon szuper időket tudjunk elérni.

Virth Balázs azt is elmondta, hogy Danival közösen miért választották azt, hogy Londonban nem indulnak el.

Úgy gondoltuk, hogy inkább a felkészülést választjuk, ezért hagyjuk ki az idei londoni EB-t. 2012-ben, a londoni olimpia előtt volt a debreceni EB, és akkor is nagy dilemma volt, hogy elinduljunk-e vagy se. Mivel hazai rendezésű volt a verseny, így azt választottuk, hogy elindulunk rajta. Most egy kicsit más a helyzet, hiszen kint nem tudnánk úgy edzeni, mint négy éve Debrecenben. Nem szívesen vállaltuk volna, hogy az az időszak kimaradjon Daninál, hiszen a mostani címvédés sokkal nehezebbnek tűnik, mint London előtt, így azt gondolom, hogy minden erőnkkel arra kell koncentrálni, hogy az olimpia jól sikerüljön. Természetesen, abban az esetben, ha a váltónak szüksége lesz Danira, azt vállalja, de az egyéni számokban most nem fog indulni.

Decemberben a BVSC-től klubunkba igazolt Kapás Boglárka a csütörtöki, két ezdés után kicsit szűkszavúan ugyan, de lényegre törően mondta el a véleményét az eddigi lila-fehér edzésekről és a felkészülésről.

Floridában fantasztikusan éreztem magam, az edzések pedig jobban mentek, mint valaha, friss és motivált vagyok. Az akklimatizáció miatt az első napok valóban nehezebben teltek, az éjszakai alvások sem álltak még be, de ez ilyenkor természetes. A következő héten bizonyára már minden rendben lesz.

Még Rió előtt Győrben és az EB-n is lehet majd izgulni Bogiért.

A győri OB programját még nem tudom pontosan, lehetséges, hogy kipróbálom magamat számomra idegen számokban is. Addig is maximális erővel dolgozom az edzéseken. A londoni EB-n indulok és szeretnék egy jót versenyezni, amire remek lehetőségem nyílik. A brit Jazmin Carlin valószínűleg ott lesz, hiszen ez neki hazai pálya, vele számítok egy nagy csatára. Ezután lehetséges, hogy lesz még egy versenyem, de ez még nem tisztázódott véglegesen.

(fotó: EWW)

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

I.Farsangi Teremtorna - 2019.február 9. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41