Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

A cél egy új rekord

Mint ismert, London olimpiai bajnoka kihagyja a 200 mellet, ám százon az országos csúcs (59.53) megdöntésére készül Berlinben.
„Ezt az időt Londonban, az olimpiai döntőben úsztam, ha túlszárnyalom Berlinben, elégedett leszek – mondta el Gyurta Dániel. – Tényleg csak időeredményben gondolkozom, bár azt nem tagadom, ha ott leszek a rajtkövön, nem lesz más célom, mint hogy a leggyorsabb legyek.


(Széles Sándor, Gyurta Dániel és Virth Balázs a versenymedencénél)

Gyurta Dániel az Európa-bajnokság előtti heteket Hódmezővásárhelyen, edzőtáborban töltötte, és elmondása szerint tulajdonképpen ugyanazt a munkát végezte el, mint korábban, csak az utolsó pár nap különbözött kicsit, hiszen akkor a százas sprintek került a középpontba.
Furcsa lesz kicsit, hogy nem leszek ott kétszázon, de nem bántam meg és nem is fogom a döntésemet, melyet a jövő szempontjából hoztam meg. Az olimpia mindennél fontosabb, és azzal, hogy ezúttal nem indulok kétszázon, a százra jobban tudtunk fókuszálni, márpedig egy jó kétszáz mell sokban függ az első száz métertől” – nyilatkozta Gyurta Dániel, aki már hétfőn megkezdi szereplését a berlini Európa-bajnokságon, hiszen délelőtt kerül sor a férfi 100 méteres mellúszás előfutamaira.

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

Taekwondo DIÁKOLIMPIA 2019 - Pécs című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41