Dátum: 2024 március 19. (kedd) | József, Bánk

hírek

AZ UTE NYERTE AZ UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOK PONTVERSENYÉT

Az UTE nyerte az utánpótlás országos bajnokságok összesített pontversenyét.

Véget értek az idei úszó országos bajnokság, az utánpótlás-viadalok összesített pontversenyében az UTE végzett az élen a Kőbánya SC és a BVSC-Zugló előtt.

A Magyar Úszó Szövetség hivatalos honlapján közzétette az idei országos bajnokságok összesített pontversenyének végeredményét. Annak segítségével készítettük el – az ifjúsági, a serdülő, a gyermek és a cápa magyar bajnokság alapján – az utánpótlás-nevelőműhelyek 2021-es rangsorát.

Az élen az UTE szakosztálya végzett, amely az ifjúsági és a serdülő ob-n volt kifejezetten erős. A lilák mögött nem sokkal lemaradva a Kőbánya SC lett a második, a patinás fővárosi klub fiataljai kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, szinte az összes korosztályban a legjobbak közé tartoztak, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára BVSC-Zugló került.

A top tízbe befért még több erős vidéki bázis, mint Győr, Kaposvár, Tatabánya, Szeged és szintén kiváló munkát végző budapesti klubok, azaz a Budafóka, a Vasas és az FTC.

Az összesített pontverseny végeredménye az utánpótlás ob-k alapján:

1.UTE 4085 pont, 2. Kőbánya SC 3890, 3. BVSC-Zugló 2637, 4. Győri Úszó SE 2568, 5. Kaposvári SI 2453, 6. Tatabányai VSE 1573, 7. Budafóka XXII. SE 1336, 8. Vasas 1134, 9. FTC 1096, 10. Szegedi Úszó Egylet 1083

(forrás: utanpotlassport.hu, kép:  Derencsényi István/MÚSZ)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41