Dátum: 2024 július 16. (kedd) | Valter

hírek

Az Európai Olimpiai Bizottság brüsszeli ülésén tartott előadást Gyurta Dániel

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) Sportolói Bizottságának tagjaként Gyurta Dániel olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónk, április 2. és 4. között részt vett a szervezet idei első ülésén Brüsszelben. 

Gyurta Dániel, Magyarország delegáltjaként az európai sportolók érdekképviseletét látja el tagtársaival közösen a nemzetközi sportszervezetek, szervezőbizottságok és sportszövetségek irányába. Az EOC Sportolói Bizottsága számos feladatot lát el az európai sportolók nevében és felhatalmazásával. A szervezet legfőbb küldetése a sportolói véleménynyilvánítás, döntéshozatalban való részvétel, sportoló orientált jog- és szabályalkotás, valamint közvetlen képviselet.

Gyurta Dániel nagysikerű előadást tartott a magyarországi életpályamodellről, az olimpiai járadék rendszeréről, a magyar sport stratégiai helyzetéről, illetve kiemelten hangsúlyozta a tiszta sport, azaz a tiltott teljesítményfokozó szerektől és módszerektől mentes felkészülés és részvétel nyomatékosítását és szükségességét mind a sport, mind az ifjúság jövője érdekében.

TÁMOGATÓ:

HEDO

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41