Dátum: 2024 július 16. (kedd) | Valter

hírek

Egyértelmű siker

Gyurta Gergely nyerte a hosszútávúszók Európa-kupa sorozatának második állomását – Balatonfüreden 10 kilométert teljesítettek a versenyzők, s az UTE sportoló magabiztosan szerezte meg az aranyérmet. Ráadásul jól is van, ami ismerve a versenyzőket érintő fertőzésekről szóló híreket, szintén örvendetes.

„Igen, szerencsére már jól vagyok – mondta Gyurta Gergely. – Már kijöttem a kórházból, ahol az éjszakát töltöttem. Minden rendben van, de azt most még nem tudom megmondani, hogy a hétvégén esedékes versenyen részt veszek-e.”

Áttérve a versenyre, a siker csodás volt!

Egy hónappal ezelőtt, a portugáliai nemzetközi viadalon már tesztelte taktikáját Gyurta Gergely, amely valahogy így fogalmazható meg tömören: minél előbb az élre állni, és az első helyen tartani a tempót, hogy a vetélytársak egy esetleges ritmusváltással se veszélyeztethessék az elsőségét.

Könnyű persze mindezt leírni – megcsinálni pedig csak az tudja, aki korábban hatalmas munkát végzett, s aki mentálisan is uralja a versenyt.

Gyurta Gergelyre mindkét feltétel igaz.

Nyert is.

Egyértelmű fölénnyel.

Magabiztosan.

„Így terveztem – árulta el Gyurta Gergely. – Én akartam diktálni a tempót, a verekedésből pedig ki akartam maradni. Ezerötszáz gyorson egyre jobb vagyok, így alapozhattam erre a teljesítményemre. Életem első olyan versenye volt ez, ahol a végére nem fáradtam el, ahol nem volt a tíz kilométer alatt egyetlen holtpontom sem. A frissítőpontokon Kovácshegyi Ferenc edző folyamatosan nyugtatott, s mivel nagy volt az előnyöm, még az is belefért, hogy kicsit beszélgessünk.”

Tíz kilométeren Gyurta Gergely élete első igazán nagy sikerét aratta – elképzelései szerint nem az utolsót. Már az augusztusi, berlini Európa-bajnokságra is úgy utazik a fiatalabbik Gyurta, hogy tudja, a hosszútávúszók mezőnye felfigyelt rá. Ez persze nem feltétlenül könnyíti meg majd a dolgát a német fővárosban, ám az mindenképpen az UTE úszója mellett szól, hogy nyílt vízen is egyre több tapasztalattal rendelkezik. És a hosszútávúszók között az állóképesség és az erő mellett sokszor az dönt, mentálisan ki a jobb.

 

+++eredmények+++

EURÓPA-KUPA SOROZAT, 2. ÁLLOMÁS, BALATONFÜRED

10 kilométer. Férfiak: 1. Gyurta Gergely (magyar) 1:59:17.21, 2. Sawrymowitz (lengyel).  1:59:32.27, 3. Cattin Vidal (francia) 2:01:04.54

NYÍLT VÍZI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

10 kilométer. Férfiak. Országos bajnok: Gyurta Gergely (UTE, edző: Kovácshegyi Ferenc, Széles Sándor, Virth Balázs) 1:59:17.21, 2. Rákos Patrik (Balaton ÚK Veszprém)  2:01:07.45, 3. Papp Márk (Jövő SC-Veolia)  2:01:58.12

 

Az Európa-kupa második állomása egyben a hosszútávúszók országos bajnokságának is keretet adott, így Gyurta Gergely magyar bajnoki címet szerzett az Újpesti Torna Egyletnek.

 Fotó: MTI

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

2019.1.11 Hokiklub - UTE című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41