Dátum: 2024 május 19. (vasárnap) | Ivó, Milán

hírek

Gyurta Dániel egy ezüsttel zárta a rövid pályás Európa-bajnokságot!

November 29-én, vasárnap indult útnak a magyar különítmény Izraelbe, azon belül is Netanyaba, ahol december 2-a és 6-a között rendezték meg rövid pályás Európa-bajnokságot, ahol klubunkat Sztankovics Anna, valamint Gyurta Dani és Gergő képviselte.

Szerdán Anna kezdte meg lila-fehérek a szereplését. Boszi nem a legerősebb számában, 50 méter mellen a futamában a harmadik, összesítésben a huszonnyolcadik helyen végzett, így nem jutott a döntőbe.

Csütörtökön Dani a 200 méter mellúszás reggeli előfutamában a második helyen végzett, összesítésben a hetedik idővel jutott a délutáni döntőbe, ahol nagy csatában ezüstérmet szerzett.

"Ebben ma ennyi volt, talán egy picit lehetett volna jobb az idő, de már délelőtt is mondtam: nekem ma a második hely lehet a célom. Az olimpiára készülök, a rövidpályás Eb miatt nem akartam megállni, nem akartam rápihenni, puskaport ellőni. Az egész ősszel öt huszonötös edzést csináltunk, azaz egyértelműen nem ez az esemény van a célkeresztben, hanem Rio."

Még aznap Gege is medencébe szállt 1500 méter gyorson, ahol a futamában az ötödik lett, összesítésben pedig a tízedik, így nem jutott be a fináléba.

Pénteken délelőtt a női 100 méter mellen Anna a második futamban indult, ahol az ötödik lett, összesítésben a huszonegyedik lett, így nem sikerült bekerülnie az elődöntőbe.

Szombaton Dani 100 méter mellen a hetedik időt érte el összesítésben, így bejutott a döntőbe, ahol sajnos nem sikerült felállnia a dobogóra és az ötödik helyen végzett.

Vasárnap délelőtt a női 200 méter mell következett Boszi számára, ahol a negyedik futamban a nyolcadik helyen végzett, összesítésben a huszadik.

Délután az egész Eb-t záró vegyesváltóban mind a négy fiunk nagyon kitett magáért, Földházi Dávid négy tizeddel úszott jobbat, mint délelőtt, aztán Gyurta Dani megint iszonyú éleset váltott, de ezúttal a lehető legjobb ritmusban (0.03-as reakcióidővel), majd Cseh László egy 200 pillés Európa-csúccsal az izmaiban a többi sprinterrel egyenértékű részidővel hozta fel a csapatot, hogy aztán Takács Krisztián minden idők leggyorsabb magyar váltóban úszott 50 méterével (20.90 – a mezőnyben csak ketten tudtak ennél jobbat) ötödiknek hozta be a kvartettet.

Szép zárása volt ez a kontinensviadalnak, amelyen Magyarország végzett az éremtábla elején (11 arany, 3 ezüst, 1 bronz), míg az egyéni összevetésben a legjobb női versenyzőnek járó, 20 ezer euróról szóló csekket Hosszú Katinka vehette át (a 400 vegyesen úszott világrekordja lőtte a lista élére). A férfiaknál az olasz 1500-as, Gregorio Paltrinieri lett a legjobb, de Cseh László (3.), Gyurta Dániel (5.), Bernek Péter (7.), illetve a lányoknál még Kapás Boglárka (9.) is pénzdíjas helyen zárt.

Dani még nem utazik haza, hiszen innen továbbindul Indianapolisba, ahol december 11-12-én rendezik meg a „Duel in the Pool" versenyt, ahol Európa legjobbjai Amerika legjobb úszóival méri össze tudását.

(fotó: Szaka Józef)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41