Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Harmadik aranyérmét szerezte Gyurta Gergő a debreceni úszó OB-n

Gyurta Gergely fülig érő szájjal fogadta a gratulációkat a debreceni országos bajnokság harmadik napjának végén – mindez persze nem csoda, hiszen egy dolog, hogy 1500 méter gyorson győzött, a másik pedig az, hogy mindezt 14:57.44-es idővel tette.

 

Élete legjobb idejével.

 

A fiatalabbik Gyurta áttört egy lélektani határt, s ez további erőt, önbizalmat adhat neki a jövőben. De nem elbizakodottságot – aki ismeri Gyurta Gergelyt, ilyenre persze nem is gondol, hiszen Gegénél szerényebb, alázatosabb, szorgalmasabb sportolót nemigen találni a hazai úszóvilágban.

 

Végre! Most már a három edzőm elmondhatja magáról, hogy ezerötszázon gyorson van tizenöt percen belüli versenyzője mosolygott Gyurta Gergely. – Délelőtt még edzettem, és mégis képes voltam ilyen időt úszni, ez nagyon nagy erőt ad nekem a továbbiakra. Jó érzés ám így nekivágni a felkészülés finisének. Várom már az augusztusi berlini Európa-bajnokságot, ahol a nyílt vízi tíz kilométer mellett elindulok ezerötszáz és nyolcszáz gyorson, valamint négyszáz vegyesen is.”

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG SZÉCHY TAMÁS EMLÉKÉRE, DEBRECEN

 

Férfiak. 1500 m gyors.

Országos bajnok: Gyurta Gergely (UTE, edző: Kovácshegyi Ferenc, Széles Sándor, Virth Balázs) 14:57.44, 2. Kis Gergő (Rája 94 Úszóklub) 15:26.53, 3. Rákos Patrik (Balaton ÚK Veszprém) 15:31.92. 

50 m mell. 1. Mattia Pesce (olasz) 27.80, Ob: Financsek Gábor (Mohácsi Torna Egylet, e: Czakó Csaba) 28.05, 2. Gyurta Dániel (UTE) 28.30, 3. Tejes Péter (Bácsvíz-KVSC-KESI) 28.88. 200 m pillangó.

(forrás és fotó: mti.hu)

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41