Dátum: 2020 augusztus 6. (csütörtök) | Berta

hírek

KAPÁS BOGI IS SEGÍT!

A koronavírus-fertőzésen átesett magyar válogatott úszók úgy döntöttek, hogy vérplazmaadással segítenek a súlyos állapotba került betegeken.

A magyar orvosok is ígéretes eredményekről számoltak be, amikor vérplazma-terápiát alkalmaztak koronavírusos betegeknél, így arra kérték a fertőzésen átesett és már felgyógyult embereket, hogy plazma adásával segítsenek másokon.

 
Legalább nyolc úszónk koronavírusos

Legalább nyolc válogatott úszó volt koronavírusos

Thaiföldről, török edzőtáborból éreztek haza. Kapás Boglárka és Kozma Dominik mellett még minimum hat úszó és egy edző is koronavírusos, két szobatárs közül az egyik pozitív, a másik nem.

A magyar úszóválogatott több tagja is elkapta a fertőzést, és most úgy döntöttek, hogy egy nyilvános tesztelésen és véradáson ők is segítik a terápiát. A Magyar Úszószövetség közleményéből kiderült, hogy Kapás Boglárka, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid is ad majd plazmát a Testnevelési Egyetemen április 30-án. A helyszín nem véletlen, a TE is része annak a tudományos együttműködésnek, ami a Semmelweis Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Kutatócsoportjával valamint az OrthoSera Kft.-vel. vérplazma-terápiát fejleszt. A kutatást pedig a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, Dr. Lacza Zsombor vezeti.

A válogatott tagjai a negatív teszteredményeik után hétfőn kezdték meg újra a medencés edzéseket szigorú szabályok betartásával. 

"ÉPSÉG, ERŐ, EGYETÉRTÉS!"

Forrás: Index

Képek

Taekwondo DIÁKOLIMPIA 2019 - Pécs című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41