Dátum: 2021 május 13. (csütörtök) | Szervác, Imola

hírek

KAPÁS BOGLÁRKA: HA AZ OB-N NEM, MAJD TOKIÓBAN

Három hónap kőkemény munka vár az olimpiai bronzérmes úszóra az ötkarikás játékok előtt, a felkészülésben pedig csak egy állomás lesz öt hét múlva a budapesti Eb. Ízelítő a csütörtök esti nagyinterjúból.

Kapás Boglárka jelenleg még a fővárosban edz, azonban másfél hét múlva már Hódmezővásárhelyen fogja folytatni a felkészülését. Ezt az egyhetes budapesti Európa-bajnokság fogja követni, majd indulhat a végső – szintén edzőtáborokkal tarkított – kőkemény munka az olimpiára. Tehát nem sok pihenési ideje marad a következő hónapokban.

Mint azt az InfoRádió érdeklődésére elárulta, hogy a március végén zárult országos bajnokság után kapott pár nap pihenőt, így a húsvéti ünnepeket a családja körében tölthette, amire - elsősorban mentálisan - volt szüksége „félúton az olimpia felé”.

Kapás Boglárka az országos bajnokságról elmondta, hogy összességében meg van elégedve a teljesítményével. Értelemszerűen a 200 pillangóra fókuszált, nem kisebb céllal mint, hogy megjavítsa korábbi idejét. Végül miután ettől egy hajszállal elmaradt, így maradt egy kis hiányérzete. Ugyanakkor nagy boldogsággal vette, hogy sikerült a valaha volt leggyorsabban teljesítenie az első százat, ami ugyancsak eltökélt szándéka volt.

A világbajnok arra is kitért: az Európa-bajnokságon, amely felkészülési versenynek tekinthető, nem cél, hogy már csúcsformában legyen, azonban törekedni fog az egyéni csúcsa közeli időkre, ez pedig elsősorban az önbizalomnövelést szolgálná.

Tokióban viszont már egyértelműen szeretne javítani a legjobb idején, de azelőtt még igen sok kemény edzés vár rá.

Kapás Boglárka emellett beszélt az elmúlt bő egy év megpróbáltatásairól, autoimmun betegségéről, illetve a hosszúra nyúlt olimpiai ciklus legfényesebb és legnehezebb időszakairól is. A negyedórás nagyinterjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában lesz hallható.

Az interjút az alábbi linkre kattintva hallgathatják meg:

https://infostart.hu/sport/2021/04/14/kapas-boglarka-ha-az-ob-n-nem-majd-tokioban?fbclid=IwAR25N7cZ7RUtperlBSMfNE04uZHeKdwofW4Ua9la8RZtZ4SfJR5IGr9z-ds

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41