Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

KAPÁS BOGLÁRKA NEM ÜL RÁ AZ EREDMÉNYRE

Virth Balázs, a világbajnok úszó edzője az InfoRádiónak elmondta, tanítványa a 200 pillangó mellett 200 és 400 gyorson is odateszi magát 2021-ben.

Virth Balázs futballpéldát hozott a mostani helyzetre: „Nem ülünk rá az eredményre. Abból mindig bajok vannak. Szeretnénk fejlődni.”

A lazítás gondolata azért merült fel, mert az úszóedző olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok versenyzőjének a 200 pillangó lett a fő száma az elmúlt években, és bár két éve négy magyar is kemény csatát vívott a világbajnoki indulásért, most a riválisok részben visszaestek.

„Hogy Hosszú Katinka mire lehet nem képes, nem lehet tudni, nyilván jó lesz – mondta az InfoRádiónak Vith Balázs –, Szilágyi Liliána visszatérése bizonytalan, Jakabos Zsuzsa tud olyan időt, amely megközelíti Bogiét, szóval senkit nem szabad lebecsülni, félvállról venni.”

Kapás Boglárkáról edzője elmondta, hogy nem foglalkozik ellenfeleivel, csak azzal, hogy a legjobb idejét meg tudja úszni, nagyon motivált, ha egészséges lesz, minden rendben lesz.

Az úszó korábban elsősorban gyorsúszó volt, 800-on nyert 2016-ban olimpiai bronzérmet, a 200 pillangóra a számára csalódást hozó 2017-es, budapesti világbajnokság után állt rá. Nagy sikerrel, hiszen egyből Európa-bajnok, majd 2019-ben világbajnok lett. Virth Balázs szerint a gyorsúszás a mostaninál nem szorul hátrébb, a 400 gyorsot remek kiegészítőnek tartja a 200 pillangó mellé tanítványa számára.

„A rövid pályás ISL-sorozatban is jól kijött, hogy a 200 pillangó és a 400 gyors remekül elfér egymás mellett, jól kiegészíti egymást.
A pillangóterhelés pluszt ad a gyorshoz, a gyors transzferhatásként jót tesz a pillangónak” – árulta el az edző az InfoRádióban.

A 200 gyorsról elmondta, elsősorban a váltó miatt fontos, emlékeztetett, hogy a decemberi országos bajnokságon az előfutamban úszott két percen belüli idejével Kapás Boglárka nyert volna a döntőben, de attól visszaléptek a 200 pillangó érdekében. A beszélgetésből kiderült az is, hogy a 200 pillangó, a 400 és 200 gyors mellett 2021-ben kiegészítésképpen a 100 pillangóra készülnek.

A teljes interjú a Vegyesúszás január 7-i adásában hangzott el, és ide kattintva meghallgatható.

(forrás: infostart.hu)

 

TÁMOGATÓ:

HEDO

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41