Dátum: 2024 július 16. (kedd) | Valter

hírek

KÉT DOBOGÓS HELY AZ U23-AS EB-N

Úszóink az U23-as Európa-bajnokságon jártak Dublinban.

Első nap bronz, második nap ezüst: a dublini U23-as Európa-bajnokságon Zombori Gábor állhatott dobogóra a 400 vegyes eredményhirdetésén.

A nevezések alapján Zombori Gábor éremszerzésében bíztunk leginkább Dublinban, 400 vegyesen övé volt a második legjobb idő, és végül bejött a számítás. Az edzőké is, összességében: Sós Csaba szövetségi kapitány Gábor edzőjével, Virth Balázzsal egyetértésben javasolta a 2019-es junior világbajnoknak, hogy inkább itt induljon, több sikerélmény juthat neki, mint Fukuokában (bár megvolt a szintje az ottani részvételhez is).

Az érem ezt igazolja: Dublinban egy kifejezetten jó, szoros versenyben lett a második legjobb európai – a falat elsőnek a dél-afrikai Matt Slates érte el, egy századdal a német Cedric Buessing előtt, Gábor 73 századdal mögöttük csapott a célba (4:15,47), a szabályok értelmében az Eb-rangsorban másodikként végzett. Török Dominik Márk is az esti futamban úszhatott, ő ötödikként fejezte be a viadalt (4:18,34).

A második nap még két női versenyzőnk jutott döntőbe: Ugrai Panna száz háton holtversenyes hatodik lett (1:02,75), Nyirádi Réka pedig 200 pillangón nyolcadik(2:14,58).

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek!

TÁMOGATÓ:

HEDO

Képek

NAPKÖZIS TÁBOR 2023 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41