Dátum: 2020 április 9. (csütörtök) | Erhard

hírek

KÖZEL EGY HÓNAPJA TÁVOL

Január 11-én utazott el Kínába, majd a shenzeni és a pekingi versenye után Thaiföldre ment edzőtáborozni Kapás Boglárka. A 200 pillangó tavalyi világbajnoka jól érzi magát a Távol-Keleten, de óvatos az ázsiai koronavírus miatt, és már nagyon várja, hogy újra hazai közönség előtt úszhasson.

- Milyen jellegű munkát végzel Thaiföldön, a thanyapurai edzőtáborban?

- Jelenleg alapozó időszak van, ez esetemben azt jelenti, hogy viszonylag sok kilométert úszom egy edzésen, így rengeteg időt töltök a vízben.

- Milyen számra/számokra készülsz idén, az olimpia évében?

- Egyértelműen a 200 pillangóra fektetem a hangsúlyt. Még rengeteg munka áll előttem, de mindent bele fogok adni, hogy az olimpiára csúcsformábanlegyek, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból Tokióban.

- Milyenek a körülmények az edzőtáborban? 

- Nagyon jók a körülmények, szeretünk ide Thanyapurára járni, mert minden egy helyen van: szállás, étterem, medence, így többet tudok pihenni, mert nem megy el idő az utazásra.

- A hírek itthon hetek óta az ázsiai koronavírusról szólnak, van bármilyen nyoma ennek Thaiföldön a mindennapokban?

- Szerencsére nincsen nyoma, mi ebből semmit nem érzékelünk. Azért persze mi is próbálunk a lehető legjobban odafigyelni, hogy nehogy elkapjuk a betegséget.

- Mivel telnek a napjaid az edzéseken kívül? 

- Edzések között pihenő van, azt többnyire regenerálódással, alvással töltöm. Hétvégén pedig általában lemegyünk a tengerpartra töltődni.

- Veled tartott az edzőtáborba a párod, Telegdy Ádám (aki szintén válogatott úszó) is?

- Igen, szerencsére itt van velem Ádám, ami nagyon sokat segít mindkettőnknek abban, hogy a tábort, az otthontól való távollétet lelkileg is jól bírjuk.

- Ha hazaértek, mikor fogsz először versenyezni a hosszú alapozás után?

- Először az országos bajnokságon szállok majd medencébe márciusban. Már nagyon várom, imádom a hazai versenyeket, a magyar közönség szeretetét, buzdítását. Innen, Thanyapurából is üdvözletem küldöm minden szurkolómnak és természetesen: Hajrá, Lilák! :-)

címlap fotó: origo.hu

 

 

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41